Paparaci na sledi Nini Zidar Klemenčič

15. Apr 2013 09:03

V času potrditve in imenovanja nove vlade s predsednico Alenko Bratušek, je veliko prahu dvignila tudi objava SMS sporočila, ki ga je v objektiv ujel eden izmed prisotnih novinarjev v Državnem zboru. Ravno zaradi te in podobnih objav, ki so se zgodile v preteklih tednih, je bila v Državnem zboru organizirana okrogla miza na temo “sobivanje ustavnih pravic in medijsko poročanje” katere se je udeležilo kar nekaj znanih imen.

Boris Vezjak v tokratnem zapisu pokomentira predvsem mnenje Zidar Klemenčičeve, ki je svoj pogled na objavljanje tovrstnih fotografij v medijih povsem podredila “vsebini” sporočil. Po njenem mnenju je, če je izdelek v javnem interesu, takšno dejanje sprejemljivo, sicer ne.

Kot piše Vezjak, odvetnica objave sploh ne problematizira, niti se posebej ne opredeli do pravil ravnanj v Državnem zboru, ki veljajo za novinarje. Zato se ob vsem tem sprašuje, kako bi se Nina Zidar Klemenčič strinjala s takim ravnanjem, če bi jo paparaci oblegali na vsakem uličnem vogalu, si jo ogledovali in bili na preži v grmovju ter čakali na svoj trenutek?

Oznake:, , , , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]