Petričev Kolektor: najvišje povprečne plače, delavci pa delajo za 600 evrov

20. Dec 2016 08:37

Potem ko se je pred dnevi v javnosti pojavila novica, da naj bi imeli v skupini Kolektor najvišje povprečne plače v elektro panogi, pa na drugi strani delavci štirih enot koncerna Kolektor zahtevajo dvig minimalne plače, ki naj bi z vsemi dodatki znašala borih 600€.

Ob tem je očitno, kdo v tem podjetju dviguje povprečje.

O tem, kako novinarski psi čuvaji neradi ali sploh ne poročajo o svojih lastnikih, sem že nekajkrat pribeležil svoja opažanja. Sploh takrat, ko gre za zanje neprijetne novice, osebno življenje ali težave v njihovih podjetjih.

Včasih se celo odločijo svojega lastnika braniti: recimo Slovenske novice v primeru obtožb na račun Stojana Petriča. Ta gospodarstvenik, ki stoji za nakupom Dela, nekdanji prvi mož idrijskega koncerna Kolektor, je kasneje postal tudi oseba, ki ga je preiskoval Nacionalni preiskovalni urad. Hkrati je postal predsednik nadzornega sveta FMR, tiste družbe, ki je kupila časopisno podjetje Delo.

Zadnja zgodba je tej podobna. Primorske novice so 2. decembra pisale o pismu, ki so ga podpisali zaposleni v štirih enotah koncerna Kolektor (Divizija A in B, Vleka, Orodjarne, invalidske družbe Ascom), v katerem zahtevajo izboljšanje neznosnih razmer: dvig minimalnih plač, boljšo organiziranost v proizvodnji in odpravo slabih odnosov…

Zgodbo, v nasprotju z večino slovenskih medijev, razodeva dr. Boris Vezjak.

Oznake:, , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]