Plačna računica vlade za 2017: povišica za javni sektor 1180€, za zdravnike vsaj 5000€, za zaposlene v gospodarstvu pa zgolj 110€

20. Dec 2016 13:23

Vsak si zasluži dostojno plačilo, pa naj si gre za delo v javnem ali zasebnem sektorju. Vsakdo, ki dela dobro, zavzeto in s svojim delom ustvarja dodano vrednost, mora dobiti pošteno plačilo.

A temu žal ni vedno tako, čemur dodobra pripomore tudi vlada s svojimi ukrepi. Ta očitno tudi še ni osvojila osnovne ekonomije, ki je jasna vsaki gospodinji, torej da lahko potroši le toliko, kolikor ima družina prihodkov, zato je vire potrebno tudi primerno razporediti.

Mogoče pa je vlada z vstopom v drugo polovico mandata že začela predvolilno kampanjo in se ukvarja s populizmom? Kako si sicer razložiti dve leti relativno doslednega spoštovanja gospodinjske logike, nenadoma pa takšen preobrat in lahkotnost trošenja. Nekaj, kar do predvčerajšnjim ni bilo nikakor mogoče, gre danes v izvedbo s pravo lahkoto. To je tako, kot bi se gospodinji med 15. in zadnjim v mesecu »utrgalo« do konca in bi zapravljala brez nadzora, pred tem pa je družinske člane pol meseca privijala in jim odtegovala hrano od ust.

Ker je popustila zdravnikom, je povsem jasno, da je morala vlada popustiti in odvezati mošnjiček tudi drugim sindikatom javnega sektorja. Če nahraniš enega, zaradi lakote tečnega in jokajočega otroka, moraš tudi drugega. Tu se v resnici gospodinjska logika začne sesuvati, saj gre za porabo preko ustvarjenega. Kje bomo vzeli 56 milijonov za javni sektor prihodnje leto, naslednje leto pa 70 milijonov?…

Kako vlada ne vlada pišejo na blogu Kamien komunikacije.

Oznake:, , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]