Pomen 2. januarja za PR stranke: “vrnili bomo, kar je Janez Janša vzel”

20. Dec 2016 07:07

Pred dnevi je DZ sprejel novelo zakona o praznikih in dela prostih dnevih s čimer je bil vrnjen 2. januar kot dela prosti dan. Mnogi so to potezo vlade označili za populistično. Kot je prepričan Marko Pavlišič za to tudi nedvomno gre, vendar še zdaleč ne zato, ker ljudem daje dodaten dela prost dan ampak se bistvo skriva drugje.

Kot piše Pavlišič sta namreč ob poslušanju utemeljitev v ušesa bodli predvsem dve osnovni izjavi “vrnili bomo krivično odvzeto pravico” in “vrnili bomo, kar je Janez Janša vzel”.

Ljudje imajo radi, če nekdo popravi “krivico”, ki jim je bila storjena. In to imajo seveda tako radi, da ob tem seveda pozabijo preveriti ali je v resnici sploh šlo za krivico. Miselni proces, ki se sproži pa je, če so popravili eno krivico, bodo pa verjetno še kakšno.

Drugi stavek pa je še pomembnejši, in povezan z prvim jasno sporoča: Janez Janša dela krivice; Mi krivice odpravljamo; Mi smo proti Janezu Janši.

To je pa pomembno zaradi Združene levice, ki vztrajno ponavlja, da med politiko Janeza Janše in Mira Cerarja ni nobene razlike, da torej med njima ni nobene razlike. Taktika ZL je jasna. Bolj kot bodo Cerarja potisnili v desno, bolj bodo skrajni levičarji (kar so) izgledali kot sredinski in tako sprejemljivi širši množici… nadaljevanje na blogu.

Oznake:, ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]