Pismo Johna Cleesea (Monty Python) Združenim državam Amerike

17. Nov 2016 21:12

John Cleese je angleški komik, televizijski in filmski igralec, scenarist in producent. Znan je predvsem po tem, da je bil konec 1960-ih soustanovitelj skupine Monty Python, ki je ustvarila vplivno serijo Leteči cirkus Montyja Pythona in štiri filme.

Po ameriških volitvah, ki jih je dobil Donald Trump, pa je v svojem slogu na Združene države Amerike naslovil pismo, ki ga je začel z naslednjimi besedami: V luči vaše neuspešne izvolitve kompetentnega predsednika ZDA in s tem zmožnosti, da si sami vladate, vas obveščamo o preklicu vaše neodvisnosti, ki stopi v veljavo danes. Suveren, njeno veličanstvo kraljica Elizabeta II spet prevzema monarhične dolžnosti nad vsemi državami, skupnostjo Commonwealth in drugimi ozemlji. Razen Utaha, ki ga ne mara.  Vaš novi premier (velespoštovana Theresa May, članica parlamenta za 97,8% vas, ki do zdaj niste vedeli, da obstaja svet zunaj vaših meja) bo imenovala ministra za Ameriko. Kongres in senat se razpustita. Z vprašalnikom, ki bo v obtoku naslednje leto, se bo ugotovilo, ali bo to kdo od vas opazil.

V pomoč pri vašem prehodu v odvisnost od britanske krone se s takojšnjo veljavnostjo uvedejo naslednja pravila… 14 Cleesejevih pravil Američanom si preberite na blogu Velenjčan.

Oznake:, , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]