Poglejte, nasprotniki privatizacije so agresivni idioti, udbaši, luzerji!

29. Maj 2015 08:37

turnsek_sovdatV sredo se je pred parlamentom zgodil dogodek, ko sta si na tiskovki Koalicije proti privatizaciji v lase skočila novinarka Financ Petra Sovdat, sicer goreča zagovornica privatizacije, in predsednik Zveze združenj borcev za vrednote NOB Tit Turnšek.

Medtem, ko so mediji, ki so o dogodku poročali, zgolj enostransko napadli Tita Turnška in njegovo nesprejemljivo obnašanje, ki je mejilo na primitivizem, pa je dr. Boris Vezjak zadevo analiziral bolj celostno.

Ugotavlja, da so zagovorniki privatizacije kar iskali pokveke s sumljivo preteklostjo, brez osebne obvladanosti, žaljive, nespodobne in nevarne in natančno temu zdaj služi redukcija dogajanja na ekscesnost izjave Tita Turnška.

“Drži, kar je storil Turnšek, je nesprejemljivi primitivizem. Človek s svojo neobvladanostjo dela škodo predvsem svoji organizaciji in iz priloženega posnetka je razbrati, da so ga hiteli miriti tudi člani Koalicije, ko so videli, da nekateri mrhovinarsko spremljajo vsak njegov korak in izraz na obrazu tudi po končani tiskovki. Seveda, ni bilo težko uganiti, da se čaka na eksces, da bi se našlo in tudi uporabilo ad hominem medijski argument…”

“Z enim zamahom se s tem diskurz adhominizira, odskoči proč od razprave ad rem in bralcem signalizira nekaj drugega: poglejte, nasprotniki privatizacije so agresivni idioti, udbaši, luzerji.” med drugim zapiše Vezjak.

Oznake:, , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]