Z letošnjim letom lahko policisti v ZDA nosijo hidžab, turbane ter brado

4. Feb 2017 09:11

Glede na vse poteze, ki jih v prvih dneh svojega predsednikovanja vleče Donald Trump, je to, da lahko od leta 2017 naprej policisti v ZDA nosijo hidžab, turbane, brado in drugo, kar jih uči posameznikova vera, kar malce kontradiktorna.

O primeru, ki je sprožil takšno odločitev, poroča bloger Don Marko M:

Danes 32 letni Masood Syed, sicer Američan, Pakistanskega rodu, se je v NYPD (New York Police Department) zaposlil leta 2006, iz začetnega “patruljnega” policista pa je počasi napredoval, vmes zaključil študij prava in danes ne žveči več tradicionalnih krofov v patruljnem avtu, pač pa v pisarni opravlja pravne zadeve za policijo.

Masood je imel sicer v svoji 10 letni, policijsko že veteranski, karieri kar nekaj spodrsljajev, od tistega leta 2010, ko je v uniformi, vsled prepira, pretepel uličnega berača in mu zlomil čeljust, za kar je moralo mesto NY plačati beraču 250.000 $ odškodnine, leta 2012 pa so mu iz službenega avtomobila ukradli tudi službeno pištolo. A krona zgodbe je šele prihajala.

Ko se je Masood leta 2006 zaposlil, je seveda odlično vedel, da, kljub islamski folklori, ne bo smel nositi brade daljše od 1mm na delovnem mestu. In tega se je držal. Do junija 2016… nadaljevanje na blogu.

Oznake:, , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]