Politiki so odgovorni za slabo pravno državo.

17. Okt 2018 07:28

“Državljani smo ob osamosvojitvi želeli pravično državo, kjer bomo varni in bo varna tudi naša lastnina. Nepravična privatizacija je izvirni greh Slovenije. Lastninjenje ni bilo skladno z ustavo, saj državljani nismo bili enakopravni. To je glavni vzrok nezadovoljstva z državo in za premoženjsko in dohodkovno neenakost, ki je nastala na osnovi privilegijev, nepotizma in nemorale.”

Tako svoj zapis začenja Hubert, ki ugotavlja, da smo s koncentracijo lastništva uvedli problematični dedni kapitalizem. Ob tem mnogi ne vidijo, da država ne spoštuje lastnine zaposlenih, torej plače in prispevkov. Po navadi je namreč delavec tisti, ki mora občutiti posledice nečesa, česar ni opravil njegov nadrejeni. Prav zaradi tega so mnoga podjetja tudi propadla. Ob osamosvojitvi smo želeli državo, kjer bodo varne tudi plače in prispevki. Kako pa to izgleda v praksi? Bloger navaja tudi primer:

“Zaposleni bodo po novem zakonu le obveščeni, da delodajalec ni odvedel Zpiz-u njihove prispevke, temveč si jih je zadržal, kar sicer ni vidno na plačilni listi. To je prikrita kraja lastnine zaposlenega v korist kapitala lastnika podjetja.”

 

Oznake: , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]