Politiki so pomembnejši od športnikov

28. Jan 2013 09:23

Dejansko so pomembnejši od katerekoli druge skupine v družbi.

Ta vikend so nas razveselili naši športniki. Tina Maze je pred  zbrano množico še utrdila sloves najboljše smučarke na svetu ta hip. Osvojila je Zlato lisico,  njena prednost v skupnem seštevku je praktično neulovljiva, veleslalom je že dobila in če bo šlo tako naprej, bo  prva tudi v slalomu. Za Američanko Shiffrinovo po nedeljski zmagi zaostaja vsega 13 točk. To seveda še ni vse, saj so nas razveselili tudi skakalci in tudi rokometaši se niso slabo odrezali. Ne, kljub četrtemu mestu, so bili odlični.

Še enkrat več se je izkazalo, da Slovenija premore obilico odličnih športnikov, vsekakor pa več, kot bi kdo pričakoval na našo velikost.

Vendar pa so športni uspehi le postransko razvedrilo, ki nas lahko osreči le za kratek čas, dokler se lahko veselimo z našimi ljubljenci. Potem zopet napoči kruta resničnost in športni uspehi drugih ljudi nam v resnici nič ne koristijo. Kdo bi lahko rekel, da je šport, podobno kot zabavna industrija, v prvi meri namenjen odvračanju pozornosti od problemov, ki nas obdajajo. …več (piše Sašo Ornik)

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]