Politiki z obljubami namerno zavajajo ljudstvo, a sankcij za to ni

17. Mar 2015 07:07

obljubeVolilni programi slovenskih političnih strank močno spominjajo na reklamna sporočila, ki so jih mediji polni, obljubljajo pa, recimo, da je moč z uporabo kreme za gube 80-letnico že v enem tednu spremeniti v pubertetnico. Ne pri političnih obljubah, ne pri reklamah ni nikakršnih sankcij za namerno zavajanje ljudstva.

Stranka lahko volivce mirno naplahta z obljubo po 10.000 evrov minimalne plače, 200.000 novih delovnih mest in vse občim bogatenjem, pa se jih zmeraj najde dovolj, da verjamejo in zanje dajo svoj glas.

Bi bilo kaj drugače, če bi bili vsi predsedniki strank, njeni ožji odbori in vsi kandidati za poslance kazensko odgovorni za neizpolnjevanje predvolilnih obljub? Si predstavljate, da bi predsedniku ali predsednici stranke, ki ne izpolni obljub doživljenjsko odvzeli vsako možnost političnega udejstvovanja?

Poslancem zavajajoče stranke pa bi prepovedali kandidiranje za katerokoli politično funkcijo? Prepričana sem, da bi predvolilne obljube postale precej bolj realne. …več (piše Milena Miklavčič)

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]