Pomembna razlika med Pahorjem in njegovimi konkurenti

21. Okt 2017 13:23

Kakšnega predsednika želite? Takšnega, ki se o perečih temah izjasni, ali raje molči, če meni, da bi s tem le še bolj razdvajal in nič dosegel? To se mi zdi najpomembnejša razlika med po javnomnenjskih anketah vodečim Borutom Pahorjem in njegovimi zasledovalci.

Vprašanje je vredno premisleka. Res je, velikokrat pogrešamo, da bi se predsednik Pahor oglasil, udaril po mizi in zahteval drugačno ravnanje države. Toda, mar nima prav, ko pravi da bi se potem moral nenehno oglašati? Mar ne bi bolj glasen predsednik bil skoraj v nenehnem sporu z vlado, ki bi jo kritiziral, ali s kakšnim drugim sistemom v državi? Kaj bi lahko sploh storil, razen govoril? Pristojnosti predsednik republike nima velikih.

So kandidati, ki državljanom lažejo v obraz, kaj vse bi naredili. Ne, predsednik republike ne more poslati policije in v zapor pahniti kakšnega nepridiprava. Ne more popraviti stanja v zdravstvu. Nima kaj odločati o investiciji Magne. Da kandidati o tem govorijo, so krivi novinarji, ki jih o tem sprašujejo. Češ, da morajo imeti svoje mnenje. Mnenje, s katerim ne morejo ničesar doseči … več (piše: Sašo Ornik – Jin).

Oznake:, ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]