Ponovni referendum o zakonu o drugem tiru

8. Maj 2018 14:24

Ponovitev referenduma o drugem tiru je praktično pred vrati, ki pa v javnosti ne dosega toliko pozornosti. V ospredju je namreč pomembnejše vprašanje, kdo bo v naslednjem štiriletnem mandatu sedel v parlamentu. To, da infrastrukturni objekt, kot je drugi tir, mora služiti svojemu namenu več desetletij, pa je za Slovenijo v tem času skorajda nepomembno.

Črt Tavš za Zdravo Slovenija dodaja tudi, da sta se v času med prvim in drugim referendumom zgodila dva incidenta, ki si ju lahko poljubno interpretiramo. Prvi je postavitev makete o drugem tiru, ki, ne glede na zaključek zadeve, navaja opazovalca do sklepa, da so zagovorniki zakona o drugem tiru hoteli pozunanjiti svojo zmago in za to so bili pripravljeni odšteti lepe denarce.

Drugi spodrsljaj pa je protislovje trditev najprej, da je treba s pripravljalnimi deli pohiteti, ker se izteka rok razpisa za evropska sredstva. Po odločitvi Vrhovnega sodišča o ponovnem referendumu pa je evropska komisarka, Violeta Bulc, seznanila slovensko javnost, da je 109 milijonov evrov za drugi tir zmrznjenih. Evropska komisija namreč podpira projekt drugega tira kot del projekta jadransko-baltskega koridorja.

Oznake:,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]