Posnetki pogovorov direktorjev DUTB kažejo, da so terjatve prodajali prvotnim dolžnikom

13. Okt 2016 13:23

Potem, ko so na Pod črto prejšnji teden razkrili, kako so na slabi banki (DUTB) obšli t.i. Lahovnikov zakon glede omejitve višine plač menedžerjev v državnih podjetjih, tokrat na Pod črto razkrivajo nove nepravilnosti slabe banke na podlagi pridobljenih posnetkov pogovorov njenih direktorjev.

Slaba banka namreč terjatev ne sme prodajati prvotnim dolžnikom. Posnetki pogovorov njenih direktorjev pa kažejo, da so bili na glede spoštovanja tega načela v preteklosti precej nedosledni.

Poslovanje Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB), kakor se glasi uradno ime slabe banke, na področju terjatev sproža poslovno-moralno dilemo: ali lahko terjatve proda dolžniku in tako morebiti zasluži več, kot če bi jih prodala z dolžnikom nepovezani osebi ali podjetju? Ali pa bi se morala vzdržati vzpodbujanja moralnega hazarda in terjatve prodajati izključno nepovezanim osebam?

Kot kažejo pridobljeni posnetki sej upravnega odbora DUTB, so se direktorji slabe banke vsaj v letu 2015 odločili za prvo možnost…

Oznake: , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]