Soočenje na katerem je lahko vsak vaški posebnež pristavil svoj lonček

12. Dec 2015 09:08

soocenje_rtvsloV četrtek je RTV Slovenija pripravila soočenje pred prihajajočim referendumom o zakonu o zakonski zvezi in družinskih razmerjih. Soočenje je potekalo na način, da sta se z argumenti soočili dve tribuni, ena ZA in druga PROTI. Po soočenju je bila tokratna “komedija zmešnjav”, kot so jo poimenovali nekateri, deležna obilo kritik in posmehovanja.

Kar se je zgodilo včeraj, bi težko označili za realizacijo strategij ene ali druge strani. Namesto da bi spremljali debato med štirimi ali šestimi, smo imeli cirkus, v katerem je vsak vaški posebnež pristavil svoj lonček. Tistih na strani nasprotnikov je bilo mnogo več.

Kdo bi si še celo utegnil misliti, da so nekateri bili nastavljeni, da zminirajo sporočilo in zagovornike predstavijo za mnogo bolj racionalne. Težko, da si je na primer Aleš Primc tako predstavljal boj za mobilizacijo potrebnega števila volivcev, s katerimi bi lahko spodnesel zakon. Ko sta udarila Egidij Kozjek in Andrej Šiško, ga je verjetno bolela glava, piše bloger Sašo Ornik Jin, ki v zapisu tudi predstavlja videoposnetek “jagodnega izbora” soočenja.

Oznake:, , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]