Predsednik trola, mediji sponzorirajo

14. Dec 2016 08:37

Prejšnji teden je slovenske uporabnike družbenih omrežij dodobra aktiviral predsednik Borut Pahor, ko je na svojem Instagram profilu objavil fotografijo na kateri (dom)otožno pozira na stopniščni ograji hotela v Kairu.

Splet so takoj zatem preplavile fotografije na kateri posamezniki izvajajo t.i. Boruting. Seveda pa zadeva ni vseh zabavala, nekateri so se nad sliko Boruta Pahorja tudi zgražali, češ da je prestopil mejo dostojnega in banaliziral predsedniško funkcijo.

Dr. Boris Vezjak v tokratnem zapisu komentira: 

Nepričakovana regresija je, če se pri POP TV sprašujejo o tem, ali je predsednik Pahor znova prestopil mejo spoštljivega, svojo predsedniško funkcijo pa banaliziral. In še večja in bolj mizerna intelektualna regresija je, ko predsednik takšno ravnanje prizna, češ dajmo se šaliti.

Stvar je seveda resnejša: predsednik svojo funkcijo banalizira in profanizira ves čas svoje kampanje in nato mandata: njegov mandat dejansko je postal, v čisti substancialni obliki, zgolj neposrečena, a verjetno uspešna kampanja za naslednji mandat. Postal je prvi politik v republiki Sloveniji, ki med kampanjo in izvedbo mandata ne dela razlike: zato, ker je politično delo v mandatu zreduciral na zgolj kampanjo. Povejmo tole zgoščeno: vse, kar bo ostalo po tem njegovem mandatu, bo zgolj ena sama samcata piarovska reklama zase… nadaljevanje na blogu.

A photo posted by Borut Pahor (@borutpahor) on

Oznake:, , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]