Predsednik ZZ borcev NOB Tit Turnšek sestavlja antifašistično koalicijo proti Nemčiji in Bruslju

22. Jan 2015 09:19

turnsek-wiki“Združiti moramo vse antifašistične sile v tej Evropi, narediti moramo novo antifašistično koalicijo in fašizmu reči ne, kjer koli se ta že pojavi. To je naša dolžnost, to smo dolžni do teh, ki so padli, ki so dali življenje v boju proti fašizmu.”

Ne, to ni citat kakšnega partizanskega poveljnika iz zgodovinskih učbenikov, s tovrstnimi besedami sedanji predsednik Zveze združenj borcev za vrednote NOB januarja 2015 Slovence vehementno poziva k uporu zoper “fašizem”, ki ga, kot je razbrati iz njegovih izjav, vidi v naših največjih izvoznih partnericah.

“…  Ali je to, da Merklova sili Cerarja k prodaji Telekoma, še suverenost? Je to tista suverenost, za katero smo v vojni dali toliko žrtev? Ni! To je hlapčevstvo,”” pravi Turnšek.

Mitja Iršič je nad tovrstnimi stališči javnomnenjsko pomembnih organizacij zaskrbljen, še posebej pa nad komentarji pod člankom: “Evropski vazali nas podjarmljajo, v Jugoslaviji smo bili bolj svobodni kot pod tiranijo Bruslja, Slovenci razprodajamo kar so gradili naši starši, so se vrstili zapisi odobravanja.”

Bloger ugotavlja, da je desetletje proti-privatizacijske propagande pozorno in načrtno plasirane v dominantnih medijih  privedlo do situacije, kjer člana organizacije, ki zastopa skrite interese tranzicijskih elit, ni več sram javno tujce proglasiti za sovražnike.

“A Slovenija ni od nekdaj oaza antizahodnjaštva, demagoških socialističnih misli in ostarelih gospodov s titovkami na glavi, ki vpijejo, da tujega nočejo, svojega pa ne dajo,” Iršič spominja na čase prvih let po osamosvojitvi. (foto: wikipedia)

(V DS anketi – desni stolpec spodaj – vas sprašujemo katero peticijo v zvezi z načrtovano privatizacijo (bo)ste podpisali)

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]