Pri nas se nikoli ni volilo desnih. “Hinavski so in pokvarjeni,” je rekla mama.

6. Okt 2016 07:07

Vseeno moram najprej povedati, da je oblikovanje mojega modela sveta in okolja potekalo precej živahno, pa najbrž za Slovenijo niti ne preveč nenavadno za nekoga, ki se je rodil v začetku 70. let. Prejšnjega stoletja, seveda. Ja, sliši se grozno. Moj oče se je rodil med vojno v Nemčiji, saj je bila njegova družina izgnana, a je njegov dedek, pozneje pa tudi oče, gojil precejšnjo zamero do komunistov.

Oče mi je celotno odraščanje govoril: “Ti boš vojsko služil v samostojni Sloveniji.” Če bi mi bilo do tega, bi jo res. Sem krščen, imam obhajilo in birmo, osem let sem hodil k verouku, ampak pri nas se v samostojni Sloveniji nikoli ni volilo desnih. “Hinavski so in pokvarjeni,” je rekla mama. V službi sem dolga leta veljal za nekoliko desnega, ker so se v gostilni mojega strica v 80. letih zbirali takratni začetniki Demosa, desnica me še zdaj neusmiljeno nabija kot levičarja…

Nadaljevanje zapisa o spravi, glede katere so se ponovno odprle vroče debate ob nedavnem pokopu posmrtnih ostankov iz Hude jame, ter kako bi ta sprava morala izgledati na levici in desnici, si lahko preberete na blogu novinarja Tomaža Celestine.

Oznake:, , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]