Pri tako pomembni družbeni spremembi, ki omogoča posvajanje otrok istospolnim parom, namerno izključili javnost

5. Mar 2015 09:09

foto-istospEden največjih očitkov spreminjanja zakonodaje v prid istospolnim parom je, da so v tako občutljivo tematiko, ki zahteva širšo javno razpravo in konsenz, šli spreminjati po skrajšanem postopku, ki javno razpravo izključuje.

Slednje je bilo po mnenju mnogih storjeno namerno, saj bi po mnenju predlagateljev sprememb javna debata škodila njihovim ciljem – popolni izenačitvi zakonskih skupnosti, iz česar izhaja možnost poroke istospolnih parov in posvojitve otrok. Osveščenost javnosti v zvezi s temi posledicami pa jim zagotovo ne bi bila v prid, saj je predvsem posvojitvam otrok s strani homoseksualnih parov večinsko močno nenaklonjena.

A slednje je sedaj realnost (razen v primeru referendumske zavrnitve zakona) in takšna nova realnost močno jezi tudi Meteorja.

Trdi, da je bila s skrajšanim postopkom celo kršena ustava, še posebej pa tovrstne manevre zameri Združeni levici, ki so jih bila v predvolilnem času polna usta neposredne demokracije, soupravljanju države s strani državljanov in podobno, sedaj pa so se osredotočili na spreminjanje družinskih razmerij, o čemer v predvolilnem času sploh niso govorili.

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]