TV prispevek Možine o Slovencih v Argentini je lep prikaz razdvajanja Slovencev

22. Jan 2014 08:18

ideoloskibojV Sloveniji že dolgo poteka boj dveh zgodovinskih polov, ki tako in drugače skušata prepričevati kdo je bil na pravi strani in kdo je zagrešil največje zločine. Še posebej je omenjeno obdobje priročno politiki, ki s tem v nenehni napetosti drži svoje privržence oz. volivce.

Primer kako se razdvaja je včeraj, po mnenju Saša Ornika – Jina, dobro prikazal novinar Jože Možina s prispevkom na RTV Slovenija o Slovencih v Argentini. Kot piše je prispevek lep prikaz tega, kako se v Sloveniji nenehoma razdvaja duhove in onemogoča bolj normalno in spravno sobivanje.

In kaj je Možina po mnenju blogerja naredil? Najprej je našel točno določeno versko in ideološko skupnost Slovencev v Argentini, kajti tiste naše izseljence, ki so tja prišli pred drugo svetovno vojno. Za tiste, ki tja niso šli zaradi posledic revolucionarnega nasilja po vojni pa je preprosto odmahnil z roko. Potem je začel graditi podobo slovenske skupnosti, kakršna naj bi po njegovem bila Slovenija: domoljubna, gospodarsko liberalna in postdomobranska, sploh pa antikomunistična.

Ampak vse to seveda še ni najhujše, je le manjši kamenček v večji zgradbi, ki jo predstavlja bloger v tokratnem prispevku.

Oznake:, , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]