Protest v skladu z evropskimi normativami in standardami: kanglerizmi, solze in antiintelektualizem

30. Sep 2019 08:17

V državi se kmalu obeta protest pod naslovom Rešimo Slovenijo (RS). Njegov iniciator je Franc Kangler, ki je pred časom napovedal, da bo to protest v stilu protestov rumenih jopičev. Svoje načrte je Kangler nedavno razkril tudi za Nova24TV. Na svojem blogu jih je pokomentiral filozof Boris Vezjak:

V državi se kmalu obeta protest pod naslovom Rešimo Slovenijo (RS) in njegov iniciator Franc Kangler je za Janševo televizijo podal nekaj pojasnil (Nova24TV, 25.09.2019).

Kot vemo, je nekdanji mariborski župan izkoristil koruptivno dogajanje okoli Zorana Jankovića in ga v svojem odmevnem video nagovoru, posnetem v mirujočem parkiranem avtomobilu, vzel za izhodišče svoje kampanje (»Na drugi strani pa nekomu odpišejo 29 milijonov, pa se nihče ne vpraša v tej državi.«)

Z voditeljem oddaje sta se predvsem trudila novačiti in na steni v ozadju se je ves čas pogovora prikazoval podatek o protestu. Na fotografiji v vidnem polju izstopa okorno izpisani slogan »Ko je dovolj je dovolj«, seveda z manjkajočo vejico, tem nezgrešljivim znamenjem avtentičnega slovenskega domoljubja…nadaljevanje na blogu

Oznake:, ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]