Protesti in obrazi “anonimnih organizatorjev”

21. Dec 2012 08:02

So vseslovenske ljudske vstaje, katerih labodji spev bomo doživeli danes, spontan pojav upora slovenskega ljudstva proti politični eliti? Do neke mere zagotovo, a sčasoma vse bolj postaja jasno, da so vsesplošno ljudsko nezadovoljstvo uspešno zajahali nekateri, ki so v zbrani energiji začutili svojo priložnost, trenutek.

Ko se postopoma, a zanesljivo, izza mask množične anonimnosti kot predstavniki ljudstva pojavljajo obrazi, ki smo jih, poražene in z dolgimi nosovi, videli ob zadnjih lokalnih ter parlamentarnih volitvah, zadeva naenkrat začne zaudarjati v podobnih vonjavah, ki so prvenstveno pognale ljudi na ulice. Posledica je velik upad protestne udeležbe, kljub medijski mašineriji, ki pri poudarjanju ulice ne popušča.

“Se mariborska alternativa skriva v “socializmu 21. stoletja”?” pa se potem, ko so padle maske mariborskih anonimnih organizatorjev, v svojem blogerskem zapisu sprašuje Matej Steinbacher.

V DS anketi – desni stolpec spodaj – vas sprašujemo o mnenju glede odločitve Ustavnega sodišča, da prepove referenduma o državnem holdingu in slabi banki.

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]