So protesti v Rusiji, teroristični napad v Sankt Peterburgu in obtožbe o kemičnem napadu v Siriji, povezani?

7. Apr 2017 08:37

Spustimo se malo na polje teorij zarot.

V Rusiji so potekali protesti proti korupciji, ki niso bili najbolje obiskani in zaradi katerih je bilo nemalo aretacij udeležencev. Poznamo način, kako se začenja barvne revolucije. Množice se spravi na trge in ulice, kjer ti potem vztrajajo, provocirajo spopad z varnostnimi silami, upajo na pretirano grobost le teh, na koncu pa skušajo protestniki nasilno strmoglaviti oblast. Vse je povezano s sočasno propagandno kampanjo, bodisi da v medijih, ali če to ni mogoče, na spletu. Če je treba, se udeležence protestov poučuje, kako se obnašati, kako delovati, lahko so celo plačani. Tehnologija barvnih revolucij je dobro znana.

Zaradi zdaj že številni primerov prevratov, so tudi ruske oblasti mnogo bolj previdne pri dovoljevanju protestov. Kadarkoli torej pride do kakršnegakoli protesta, se mnogi bojijo, da gre za orkestriran poskus prevrata.

Potem je tu teroristični napad v Sankt Peterburgu. K temu napadu je treba dodati še dva smrtonosna spopada med skrajneži in pripadniki ruskih varnostnih sil v zelo kratkem času. So teroristi res samo skrajneži, ki sledijo svoji ideologiji, ali pa so v službi kakšne tuje sile, ki skuša destabilizirati razmere v Rusiji?

Na koncu je tu še ‘napad s kemičnim orožjem’ v Siriji. Ni logično, da bi takšen napad izvedlo  sirsko letalstvo in mnogo bolj verjetna se zdi razlaga ruskega obrambnega minsitrstva, da so letala bombardirala uporniško proizvodnjo kemičnega orožja. Kakorkoli, zahodni mediji so seveda takoj, brez vprašanj, začeli trditi, da so napad izvedle sirske oborožene sile, hkrati s tem pa so se začeli pozivi, da je v Siriji treba nekaj storiti.

So lahko vsi ti dogodki povezani? Je v ozadju načrt, da se destabilizira Rusijo in izvede intervencijo v Siriji? …več (piše: Sašo Ornik Jin)

Ali zračni napad ameriške vojske v Siriji že pomeni korak k uresničevanju načrta v ozadju?

Oznake:, , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]