Cenzura tistih, ki menijo, da so ruske navedbe glede napada s kemičnim orožjem verjetne

10. Apr 2017 08:37

Po nedavnem napadu v Siriji, ob katerem je zaradi kemičnega orožja umrlo čez 80 ljudi, od tega 20 otrok, so za incident takoj obsodili sirski režim ter njegove zaveznike, ki pomagajo v boju proti teroristom in upornikom.

A vse več je tudi tistih, ki se jim zdijo ruske navedbe glede napada verjetne. Rusi namreč trdijo, da naj bi letala sirskega režima merila na tovarno orožja upornikov, v katerem pa so bili očitno tudi kemični strupi, ki so povzročili morijo.

Obenem se mnogi sprašujejo, kako da se nihče v Washingtonu ne vpraša, zakaj bi Asad izvedel kemični napad in tvegal ameriško posredovanje v času, ko je videti, da prevladuje v boju proti teroristom in »zmernim« upornikom.

Množični mediji pa ob vsem tem zgolj avtomatizirano povzemajo izjave zahodnih politikov, brez upoštevanja drugih mnenj ali celo preverjanja dejstev. Kdo torej piše lažne novice (fake news)?

Odgovor na blogu Zdravo Slovenija, kjer razkrivajo tudi podobnosti med napadom na Sirijo in ameriško invazijo na Irak, Trumpova stališča glede posredovanja v Siriji pred njegovo izvolitvijo, kako so zahodni mediji cenzurirali tiste, ki menijo, da so navedbe sirskih voditeljev in Rusije verjetne, itd..

Oznake:, , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]