Protestnikom ni uspelo zaradi odsotnosti agresivnih protestov?

25. Nov 2013 15:01

protestiV enem letu po protestih se je zvrstilo ogromno člankov, blogov, debat o tem zakaj protestnikom ni uspelo. Našlo se je veliko vzrokov, a kot meni bloger James Wilson obstaja en vzrok, ki se ga izogiba 99% novinajev, blogerjev in udeležencev raznih debat. To je po njegovem odotnost agresivnih protestov. Meni, da je pač treba demonizirati učinkovito obliko upora in idealizirati, neškodljivo blejanje ovc nekajkrat na leto.

Dodaja, da  sicer nekateri za primer ponujajo Ghandija ali Egiptovske »mirne« proteste. A Ghandijev miren protest je temeljil na državljanski nepokorščini, ko narod ni hotel več plačevati davkov, trgovati in poslovati z Britanci itd.. Zato je dosegel svoj namen. Egipt je podobna zgodba. Ljudje so enstavno blokirali glavno križišče v prestolnici in so tam ostali dokler je bilo treba.

In kot zaključuje, protesti niso uspeli zaradi povzpetnikov, egocentrikov, kulturnikov, naivnih pacifistov, delilcev rožic, političnih špekulantov, itd., ki so se postavili za vodje protestov, ljudem onemogočili izrazit svojo jezo in jim vsilili svoj pohleven, hlapčevski in patetičen način protestiranja. (foto: Matic Štojs)

Oznake:, , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]