Prva šefica policije Tatjana Bobnar in prstne sledi politike

13. Dec 2018 09:23

Tatjana Bobnar je bila imenovana za novo generalno direktorico policije, s tem pa je postala tudi prva ženska na čelu policije. Dogajanje je pod drobnogled vzel tudi Vinko Gorenak in opisal svoj pogled na njeno delovanje ter svoje izkušnje pri delu z njo.

Kot piše, je Tatjano Bobnar spoznal leta 2’12, ko je postal notranji minister, ona pa je delovala kot namestnica generalnega direktorja policije. Gre za karierno policisko, ki nikoli ni bila miličnica v starem sistemu.

Tistega leta je bloger generalnega direktorja policije Janka Gorška prosil, da odstopi. In to se je tudi zgodilo. Je pa tudi letošnja situacije nenavadna. Takole piše:

Toda letošnja situacija je nenavadna. Aktualni notranji minister Boštjan Poklukar, je po dobrem ducatu ali dveh dni ministrovanja »ugotovil«, da generalni direktor policije Simon Velički ni »kompatibilen« z njim. To je seveda razlaga za naivne, ki v realnosti nima podlage. Že takrat mi je bilo jasno, da to ne drži, ampak da se gre aktualna politika umazano igro. Kako se bo končala mi ni bilo čisto jasno obstajali pa sta dve možnosti njenega končanja. Takole sem sklepal takrat – ali delajo prostor za Iztoka Štucina iz Postojne, ki je leta 2014 kandidiral na listi Mira Cerarja, leta 2018 pa na listi Marjana Šarca, omenjali so ga tudi kot kandidata za notranjega ministra, ali pa so se politiki zmenili za točno določeno osebo, ki naj bi postala generalni direktor policije. To se je videlo iz lune.

(Foto: Blaž Samec na Policija.si)

 

Oznake: , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]