Razlastitve in dokapitalizacije so ena velika prevara z izvirnim grehom v državnem lastništvu bank

21. Feb 2015 08:07

denar-v-bankeDržavne banke so zagotovo največje finančno brezno, kamor smo v minulih petindvajsetih letih zmetali največ davkoplačevalskega denarja. Kako je vendar mogoče, da se pri šolstvu, zdravstvu, kulturi in še kje obešamo na vsak milijon, ko pa je treba financirati bančne izgube, pa se o več stomilijonskih zneskih pogovarjamo kot o kakšnem drobižu v centih, ki jih turisti mečejo v fontane za srečo.

Prav o problemu slovenskega državnega bančništva se je torkat razpisal Robert Kaše. Tu je nekaj misli:

“In sicer je bilo najprej treba prikazati katastrofalne bilance, kar je bilo narejeno strokovno na mednarodnem nivoju, nadalje pa pobrati denar od solastnikov banke, torej lastnikov podrejenih delnic in obveznic, kar je bilo narejeno sicer manj strokovno a očitno z velikim veseljem, ker so se s tem strnile lastniške vrste.”

“Naše državne banke so pač (ne-)reformirani socialistični kombinati, ki na področju mednarodne konkurence, brez stalne državne podpore očitno niso sposobni preživeti. Njihovi vodilni so bili in so še politično neoporečni kadri, ki so dobro vedeli koga morajo ubogati in so se naučili vseh možnih goljufij, ki so jim omogočile dobro preživetje…”

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]