“Ta razvajena jugogeneracija skorajšnjih penzionistov si nam upa pridigati”

1. Feb 2017 07:07

Nedavno je Javni sklad Republike Slovenije za razvoj kadrov in štipendije organiziral okroglo mizo z naslovom “Maminih sinčkov ne zaposlujemo!” na kateri so razpredali o tem, kaj delodajalci pričakujejo od mladih ob prehodu na trg delovne sile ter kako se že danes pripraviti na življenjske izzive.

Ta okrogla miza pa je bila, po mnenju Benjamina Ferreira, še en dokaz, da baby-boomerji niti slučajno ne gledajo na sedanjo mlado generacijo, kot na enakovredne odrasle, marveč zgolj kot na razvajeno mularijo.

Se pravi, generacija, ki ji je bila služba po maturi, diplomi oz. kakršnemkoli zaključku izobraževanja, dobesedno zagotovljena in, natančneje, celo tisti del te generacije, ki se je tako ali drugače prikopal do najbolj varnih mogočih služb v državi, tj. v javni upravi, si upa nas imenovati mamine sinčke. A ste ******* resni?

Ta razvajena jugogeneracija skorajšnjih penzionistov si upa nam pridigati o tem, da se ne potrudimo dovolj, hkrati pa na Zavodu za zaposlovanje objavljajo oglase za delo z zahtevami za katere mladim sploh ni omogočeno, da bi jih izpolnjevali…

Nadaljevanje na blogu.

Oznake:, , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]