Nevarnost kresničk: Res, pravi čudež je, da nismo vsi mrtvi

2. Jan 2017 08:37

Po nesreči mladega fanta, ki mu je nedovoljena priotehnika odtrgala obe roki, je javnost začelo upravičeno skrbeti glede vprašanja prodaje in dovoljenosti priotehnike v božično novoletnem času. Za mnoge nepričakovano pa je bilo verjetno tudi nedavno poročanje na POP TV glede nevarnosti t.i. kresničk.

Poročanje komentirajo na blogu Kavarna Hayek:

Komercialna televizija POP TV je poročala, kako nevarne so za zdravje ljudi kresničke. Seveda so za mnenje povprašali neko strokovnjakinjo, ki je to tezo potrdila, češ ko gori ena kresnička, je tako, kot bi stali ob izpušni cevi dizelskega motorja.

Podobno je s petardami in raketami, ki ne ogrožajo samo ljudi, ampak tudi živali, ker jih preplašijo. Ob tem so kazali poškodbe, ki jih povzročijo in, kakopak, uspehe policistov, ki so v bliskoviti akciji pri mladoletniku zasegli skoraj 1.000 kosov petard.

Pravzaprav je čudno, kako smo mi starejši sploh preživeli otroštvo (jaz na prelomu šestdesetih v sedemdeseta leta prejšnjega stoletja), ko smo pa zrasli ob kresničkah in ob petardah, v avtomobilih smo se vozili, ne da bi bili pripeti z varnostnim pasom, odpirali okna in tiščali glave ven. Motorje smo vozili brez čelad, kolesarili smo brez ščitnikov za kolena, v šolo nismo hodili po „varnih poteh“, nismo poznali „varnih igrač“, vodo smo pili kar iz potoka ali izvira,… nadaljevanje v zapisu.

Oznake:, , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]