Resnično dogajanje v sprejemnem centru Brežice (član Civilne zaščite na FB)

21. Okt 2015 15:47

foto1181“Ker se o situaciji z begunci veliko piše in ker se veliko piše predvsem o nepreverjenih informacijah bi rad z vami delili izkušnjo iz prve roke,” Na Facebook profilu svoj zapis o dejanskem dogajanju v sprejemnem centru Brežice začenja član tamkajšnje Civilne zaščite Matija Kolarič.

Pravi, da situacija ni črno-bela in da begunci niso bodisi “problematični” ali bodisi “ubogi”, ampak je to povsem odvisno od raznih skupin prebežnikov.

“Prva skupina beguncev, ki je v ponedeljek prišla v Brežice je precej problematična. Zažgali so šotore, se medsebojno pretepali za hrano in za sabo pustili svinjarijo. Druga skupina, ki je prišla včeraj je pravo nasprotje. Begunci so se sami organizirali, ko smo delili hrano,” piše.

Slabo izkušnjo je imel s prostovoljci-aktivisti: Ko smo predstavniki Civilne zaščite in Rdečega križa čistila SRANJE za prvo skupino beguncev NI BILO NIKJER NOBENEGA PROSTOVOLJCA, ki so kasneje skakali naokoli v jopičih z napisi “no borders” ali “we are all equal”,” jih je pogrešal pri pomembnem opravilu.

Lepih besed ni našel tudi za novinarje: “Mrhovinarji brez srca in duše. Iščejo najboljši možni posnetek in razmišljajo o najbolj senzacionalističnem naslovu s katerim bodo prikazali tisto kar želijo,”

Je pa izredno pohvalil delo policistov ter splošen red in organizacijo v centru.

Več preberite na njegovem Facebook profilu

(fotografija je s spodnje tviter objave):

 

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]