Stanje še toliko težje zaradi egoističnega ravnanja Hrvaške in Madžarske

21. Okt 2015 13:23

Migrants walk towards the Austrian border after arriving by train in the Slovenian village of SentiljPonoči je slovenska policija obravnavala čez tisoč prebežnikov, ki so prišli iz Hrvaške. Še dobrih tisoč pa jih je Hrvaška, brez obvestila, poslala na slovensko mejo kar z vlakom. Hrvati kljub predhodnim dogovorom slovenske strani ne obveščajo o prihodih beguncev. Nekateri znajo temu pripomniti, češ da smo takšnih in podobnih dejanj od naših južnih sosedov tako in tako že vajeni.

Rafael Zupančič Raf piše: “Sloveniji in njenim politikom bo še kako žal, da smo dali soglasje Hrvaški za vstop v EU? Ko poslušam vsa ta poročila na radiu Slovenija o begunski migrantski problematiki, ki se lahko sprevržejo v kaos, še posebej, če bo Slovenija aktivirala tudi vojaške obrambne sile, ne morem, da ne zapišem, da se Hrvaška država z ignoriranjem in prepošiljanjem beguncev brez dogovorov v Slovenijo, še enkrat več kot tolikokrat doslej v teh letih, kaže kot slaba soseda in skrajno egoistična nesolidarna EU država. Ne prvič in najbrž tudi ne zadnjič.

Sploh, ker se je Schengenska meja prestavila na njene južne meje in se ne drži nobenih med sosedskih dogovorov oz. jih po poročanju odgovornih celo ignorira. Če kaj velja EU in njene institucije, potem bi morala EK nemudoma ukrepati proti Hrvaški in Madžarski!”

Nadaljevanje v zapisu bloga.

Oznake:, , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]