Rezultati referenduma o družinskem zakoniku – odzivi blogerjev

26. Mar 2012 07:06

Znani so neuradni izidi današnjega referenduma o družinskem zakoniku – volivci so ga zavrnili. Rezultati so med blogerji doživeli različne odzive. Bufrost je z izidom zadovoljen, saj meni, da to, da imajo istospolne skupnosti enakovreden status kot heteroseksualne, ni znak napredka. Bloger Ste vsi neumni? je proti zakoniku glasoval zaradi sovražne kampanje, ki so jo vodili zagovorniki zakonika. Tudi Doctor X je bil proti in meni, da je tako bitka za rešitev slovenskega naroda končana. Jožetu Bartolju se zdi pomembno, da je družinski zakonik danes padel, njegovi zagovorniki pa so si za to precej sami krivi. Čeprav je bil Isauros proti, ga izid referenduma ne navdaja z veseljem, saj je bil razočaran nad kampanjo obeh strani.

Amsel z rezultatom ni zadovoljen in se zgraža nad tem, da se lahko družinski zakonik zavrne na osnovi tako nizke udeležbe. Izid referenduma ne veseli niti Gaje H., ki meni, da je padec družinskega zakonika posledica idealiziranja tradicionalne družine. Ireno Sireno pa je sram, da živi v takšni državi. Da se je kampanja strahu in neresnic zagovornikom izplačala, meni Jin. Marko Pavlišič je objavil seznam vseh dozdajšnjih referendumov in pravi, da je nad rezultatom razočaran.

Več blogerskih zapisov na temo rezultatov referenduma o družinskem zakoniku najdete v rubriki Blogerji pišejo, kjer jih bomo zbirali še naprej.

Oznake: , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]