RTV Slovenija postaja gotofa!

2. Sep 2015 13:23

rtvslo_foto_podcrtoOb koncu poletnega premora nacionalna radio televizija vedno predstavi nekakšno najavo starih in novih oddaj za prihajajočo sezono. RTV SLO je tako pred dnevi na svojem portalu objavila vsebine, ki jih pripravljajo. Nenavadno pa je, da so pod novico o tem onemogočili komentiranje.

Da RTV Slovenija onemogoča komentiranje najave svojih novih in starih oddaj, je aroganca brez primere. Je debakel demokracije in poslanstva javnega servisa. Je celo v nasprotju z njihovimi osnovnimi zapisanimi obljubami, da bodo spodbujali in omogočali aktivno državljanstvo in demokratično participatornost. Da bodo prisluhnili poslušalcem in gledalce povabili k soodločanju.

Onemogočanje komentarjev je oholost tistih, ki bi brez milosti zahtevali 153 evrov letno zase, ne da bi vas karkoli vprašali – razen po električnem priključku.

Je namig, da je na RTV Slovenija nekaj hudo narobe – da je nekoga strah glasu ljudstva. Da se nekdo boji zdaj, ko je javnost izvedela, kako obračunavajo z nekaterimi kritičnimi novinarji…

Več o tem piše dr. Boris Vezjak.

Oznake:, , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]