S pravljico nad multikulturalizem in migrante. Preberite primer prve pravljice

7. Okt 2018 21:07

Časnik Demokracija je objavil razpis za izvirno slovensko pravljico, ker želijo, da bodo otroci prejeli prave vrednote in imeli radi Slovenijo.

Tako je med drugim zapisano v razpisu: Pravljica naj obravnava nevarnosti, ki jih prinašajo multitikulturalizem in ilegalne migracije. Pravljica mora krepiti narodno zavest in v otroki spodbuditi domoljubje, pripadnost tradicionalni družini, ki je temelj in branik slovenstva.

Sašo Ornik Jin piše, da so v Demokraciji šli celo tako daleč, da v razpisu za pravljico zapišejo, da ‘Pravljica (če je mišljena kot slikanica za mlajše otroke) ima lahko za glavne osebe tudi poosebljene živali, pri čemer pozitivne junake predstavlja domača živalska vrsta, vsiljivce oziroma negativce pa tujerodna invazivna vrsta.’

Na razpis pa se je že odzval tudi prvi bloger. Kostin Mozeg se je napisal pravljico na to temo. Zdi se mu le, da ne ustreza povsem podanim pogojem, hkrati pa se mu dozdeva, da je verjetno zamudil rok, saj deluje kot razpis iz nekega drugega časa in prostora.

Oznake: , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]