Šarec je žal komedijant, kot ugotavlja BBC

6. Jun 2018 06:07

Parlamentarne volitve so za nami in medtem, ko se politika v ozadju pripravlja na sestavo koalicije, je čas za analize, komentarje in iskanje možnih scenarijev s strani analitikov, novinarjev in komentatorjev slovenskih pa tudi v tujih medijev.

Dr. Boris Vezjak tokrat v svojem blogu izpostavlja komentar novinarja Dela Petra Raka:

Peter Rak v današnjem uvodnem komentarju Dela pod naslovom »Mavrični parlament« le dan po volitvah omenja možnost novih predčasnih volitev septembra.

Težava zapisanega ni v njeni »nemožnosti« ali neresničnosti, temveč bolj v tem, kako je svojo ugotovitev artikuliral in pripeljal do sklepa. Po njegovem devet strank »pomeni predvsem neskončno prerekanje kdo, s kom, kako in zakaj oziroma zakaj ne«, pri tem bodo pomembno vlogo igrali partikularni interesi posameznikov in ozkih skupin, vse pa je posledica najbrž nesrečnega zaklinjanja večine strank, »da z Janezom Janšo ne bodo sodelovali«.

No, do te geste se je Rak jasno opredelil, po njegovem se pred nami odvija nadaljevanje tega, kar je pri Erjavcu zaznal kot »gromoglasno protijanševsko kampanjo«, ne zdi pa se mu pri tej liniji razumno vztrajati zaradi trenutnega razmerja moči v parlamentu:… nadaljevanje na Vezjakovem blogu

Oznake:, , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]