SD: gre za politične motive vs. PS: gre za obliko demokratičnega izražanja

23. Avg 2013 13:23

Pred dnevi sta se na stavbah sedežev srank SD in PS pojavila transparenta z napisoma. SD-ju so avtorji namenili besede: »SD, očistite svoje vrste! Operite svoje ime! Mi vidimo.«, medtem ko je bila stranka PS deležna besedila: »V tej stavbi ima sedež stranka, na čelu katere sedi premierka Alenka Bratušek, ki si lasti zasluge za uničevanje naše države in nadaljuje z uničevalnimi ukrepi in politiko Janše po Janši,« ter »A. B. marioneta Bruslja.«

Blogerki Pohajalki pa je pozornost pritegnil predvsem odziv strank na omenjena transparenta.

Lukšič se je zgražal nad takšnimi diverzantskimi akcijami in ocenil, da gre za politične motive oz. strategijo tistih, ki bi radi destabilizirali Slovenijo. Zaželel si je, da bi mu tisti, ki imajo kaj povedati, to povedali na demokratičen način, ki pa ga ni definiral.

Medtem ko je bil odziv vodstva PS, da se s sporočilom letaka ne strinjajo, saj da tudi z ničemer podkrepljeno kritiko zagotavlja ustavna pravica do svobode izražanja, ki naj bi jo v PS spoštovali. Se torej obeta nova delitev, saj slovenski politični vrh očitno nima enotnega mnenja glede demokracije, se še sprašuje blogerka. (foto: Wikipedia)

Oznake:, , , , , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]