Še 17 policistov čaka na morebitno izgubo privilegija imenovanega zaposlitev v javnem sektorju

10. Mar 2016 08:37

Skupno število policistov, ki je bilo domnevno vpleteno v afero “Koprivnikar” je 24. Medtem, ko jih je 17 še v preiskavi, je sedmerica že dobilo izredne odpovedi, a imajo sedaj policisti v suspenzu z odpovedjo še možnost zagovora, preiskava pa bo zaključena do konca tega meseca.

Bloger Don Marko M ob tej aferi izpostavlja tudi prepričanje, da takšni ljudje enostavno nimajo kaj iskati v javnem sektorju.

Javni uslužbenec mora pač za svojo povzročeno škodo in/ali zlorabo položaja prevzeti polno moralno in materialno odgovornost. Tako je, tako bi moralo biti. In te policajske odpovedi bi morale biti le začetek obširnejše tovrstne prakse v javnem sektorju… Zaposleni v javnem sektorju, ki izvajajo tovrstna dejanja, morajo brez vsakega dvoma ekspresno odleteti iz javnega sektorja in jim prepovedati vsak nadaljen poskus sodelovanja v in z javnim sektorjem.

Ker biti zaposlen v javnem sektorju je dejansko privilegij, sploh v današnjih časih, in tisti, ki se tega ne zaveda, ali celo s škodljivi dejanji namerno požvižga na to, mora pač odleteti nepovratno…

Z žalostjo lahko ugotovimo morda le, da je škoda, da epiloga afere “Koprivnikar” in afere “pašteta” ni dobila tudi afera “stalna pripravljenost” in podobne afere.

Oznake:, , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]