Sedaj prihodkov v Avstriji pač ni več mogoče skriti pred našo Finančno upravo

7. Maj 2016 07:08

V zadnjih dnev veliko prahu dviga odločitev predsednika Državnega zbora Milana Brgleza, ki je predstavnikom sindikata delavcev migrantov sporočil, da ne bo določil koledarskega roka za zbiranje referendumskih podpisov.

Ob razpravljanju o Brglezovi odločitvi pa se bolj malo razpravlja o tem, kaj dnevni migranti sploh zahtevajo in ali se upravičeno jezijo nad državo.

Bloger Nori Profesor je zato v tokratnem zapisu skušal predstaviti pomisleke (plačilo vrtca, koristnosti dnevnih migrantov za javne finance,…), ki se porajajo ob tem trenutno tako zelo perečem vprašanju. Pri enem izmed njih bloger izpostavlja tudi to, da so se določena pravila, odkar je Slovenija postala članica EU, pač spremenila, kar pa verjetno ni po godu delavcem v Avstriji.

Hoditi na delo v Avstrijo ni nekaj novega, ljudje so to počeli tudi pred letom 2004 in uveljavitvijo obdavčitve po načelu svetovnega dohodka. Takrat ni bilo nobene bojazni, da bi avstrijski organi kaj posredovali našim in bilo je – noro dobro… nadaljevanje v zapisu bloga.

Oznake: , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]