Šest novih strank desno od levice. Ustanavlja stranko tudi Žiga Turk?

12. Nov 2014 08:07

ziga_turk_wikiPotem, ko so na zadnjih parlamentarnih volitvah stranke desnega bloka doživele velik poraz, skupno so namreč SDS, NSi in SLS dosegle zgolj 29 odstotkov, so se v medijih začela pojavljati ugibanja o nastajanju novih strank na desnem političnem polu oz. o nekakšnih tektonskih premikih znotraj že obstoječih strank.

Ugibanja je najprej sprožil vidni član SDS Dimitrij Rupel z intervjujem v Reporterju, dodatna namigovanja pa so se pojavila tudi pred bližajočimi se kongresi strank. Med drugim naj bi nekdanji minister Aleš Hojs za kongres Nove Slovenije pripravljal nekakšen manjšinjski udar.

Dr. Žiga Turk je tako v tokratnem zapisu izpostavil šest imen, ki bi utegnila v prihodnosti pomešati štrene na desnem političnem polu. Med drugimi omenja tudi svoje ime. Kako resne so napovedi Turka lahko razberemo iz njegovega zapisa, kjer kot piše, problematiko obravnava z vso njej primerno resnostjo.

K temu dodaja, da bi verjetno moral dodati še sedmo ime, da bi bila številka pravljična. Morda pa je ravno to ime zares pomembno, pristavi.

Oznake:, , , , , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]