Si tega res želimo?!

19. Jul 2016 08:37

Ana Jud @anajud1 … ko migranti v Kölnu spolno nadlegujejo, slovenski intelektualci molčijo, ko pisatelj mladi dami reče, da je lepa&seksi, pa taka panika…

Žiga Turk, nekdanji politik, je pred dnevi zapisal:”….v Evropi smo prek Brexita, migrantske krize in zapletov s TTIP napredovali do stanja, ko niti samomora ne delamo več lastnoročno, ampak se bomo dali evtanazirati : vojaško Rusom, gospodarsko Kitajcem in vrednostno islamu…”

Kmalu zatem se je zgodila Nica, ko je moralo umreti več kot 80 nedolžnih ljudi. Kar tako- v imenu neke ideologije. Bili smo še zmeraj v šoku, ko se je zgodila tudi Turčija, kjer za zdaj še živ bog ne ve, kaj točno se dogaja.

Komu verjeti? Je sploh kdo, ki bi mu lahko zaupali, da govori o stanju v tej državi vsaj približno resnico? Ko preko medijev z grozo v očeh opazujem, kaj se počne z vstajniki, ponoči ne morem spati. Človekova krutost, četudi v imenu politike, je lahko brezmejna, močno pa me spominja na nekdanjega komunističnega romunskega predsednika Nicolaja Ceauşesca.

Imam občutek, da se v svetu, okoli nas, dogajajo strašne stvari, noji pa imajo glave v pesku.

V Franciji se spet vsi …več (piše Milena Miklavčič)

Oznake:, , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]