Škandalozen intervju predsednika Boruta Pahorja za prorusko RT – slovenski mediji pa tiho

12. Feb 2015 08:04

pahor-russia-today-youtubePred dnevi je na proruski televiziji RT Oksana Boyko v intervjuju gostila slovenskega predsednika Boruta Pahorja. Toda o intervjuju ni poročal praktično nihče izmed večjih slovenskih medijev.

“Če jim ni bilo težko repetitivno in že skoraj obsesivno povzemati nastopa predsednice vlade Alenke Bratušek na CNN, ki je negativistično silovito odmeval na domačih tleh že zaradi njene bazične angleščine, ne kakšnega vsebinskega lapsusa, so to pot »modro« gledali proč.” začenja dr. Boris Vezjak.

Šlo je za predsednikov prostodušen nastop, v katerem je mrgolelo mašil, iteracij in puhoglavih misli.

“Da so se morali v uredništvu oddaje in RT močno zabavati ob nastopu Pahorja, nam signalizirajo že napisi med oddajo in pod njeno objavo na strani Youtube. Kako namreč razumeti opis posnetka »SLOVENLY CRISIS ft. Borut Pahor, President of Slovenia«”, med drugim zapiše Vezjak in v nadaljevanju povzema intervju ter ga analizira tako z vsebinskega kot “slogovnega” vidika, ga primerja z nastopom Alenke Bratušek za CNN, ki jo je Pahor tokrat v marsičem prekašal ter predstavlja dejstva zakaj je bil Pahorjev intervju škandalozen.

Oznake:, , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]