Škof Gregorij Rožman z druge perspektive

7. Apr 2013 20:26

Komunistično zgodovinopisje je medvojnega ljubljanskega škofa Gregorija Rožmana v maniri ideološkega sovraga vseskozi prikazovalo kot velikega izdajalca slovenskega naroda. Posledično se je ta enostranska zgodba slovenskim ljudem vtisnila v podzavest.

“Hja, priznam, škof Rožman na našem koncu ni najbolje zapisan. Ampak hkrati dodajam, da k temu precej pripomore nepoznavanje, ignoranca in dolgoletno »pranje možganov«,” je ugotovil bloger Šakal, ki se je poglobil v nekatere domače in tuje arhivske dokumente.

In tam je ugotovil, da je škof Rožman v času okupacije pri takratnih oblasteh redno neutrudno posredoval za ljudi svojega naroda, najsi je šlo za begunce, izseljence, izgnance, zapornike, taboriščnike, komuniste ali Jude.

Več podrobnosti o do sedaj medijsko prikritem “drugem licu” kontroverznega škofa preberite pri Šakalu, kateri se boji, da bodo kljub razveljavitvi sodbe, ki ga je obtožila izdajstva, nekateri njegov pokop v domači zemlji izrabili za dodatno podpihovanje kulturno-ideološkega boja. (foto: wikipedia)

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]