Škof Štumpf razgalil dvoličnost cerkve glede islama

3. Dec 2015 08:42

peter_strumpfV zvezi z begunsko krizo se je oglasil tudi škof Štumpf. V svoji izjavi, ki je bila objavljena na spletni strani Slovenske škofovske konference, je zapisal, da se bodo migranti na koncu ustavili pri nas in nam vsiljevali, poleg drugih, tudi verske navade, piše Vlado Began.

V tem kontekstu se Štrumpf tudi sprašuje, kdo je potreben karitativne pomoči: »bogati in sumljivi neidentificirani neznanci, za katere ne več, kakšne cilje imajo, ali pa domači ljudje, ki se komaj prebijejo iz meseca v mesec.«

Njegove besede so pri mnogih vzbudile začudenje, po poročanju blogerja pa nekateri menijo, da gre za sovražni govor. Štrumpf je ob tem pojasnil svoje besede.  Zapisal je, da v svoji izjavi ni govoril o beguncih, temveč o umetno spodbujenih migrantih, zaradi česar ni uporabil besede begunci, temveč migranti.

Pojasnil je še, da organizirano prihajajo k nam tudi posamezniki in skupine, in ni jih malo, ki ne skrivajo islamskega ekstremizma, večina od njih pa so umetno spodbujeni migranti, ki zlorabljajo begunstvo, da pridejo k nam ali pa v Evropo.

Oznake:, , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]