Slovenci o referendumu o arhivih: “dol nam visi”

9. Jun 2014 08:16

irgl_grilcVčerajšnji referendumski dan se je klavrno končal za pobudnike referenduma o arhivih. Kljub temu, da je bil rezultat zanje pozitiven, pa je bila volilna udeležba zgolj slabih 12 ostotkov, kar je druga najslabša udeležba v zgodovini slovenskih referendumov.

Referendum je zaradi kvoruma, ki je zahteval, da proti noveli zakona glasuje najmanj 20% vseh volilnih upravičencev, padel.

Zaradi zaušnice, ki jo je dobila pobudnica referenduma stranka SDS na čelu z Evo Irgl, nekateri celo zahtevajo, naj stranka sama krije stroške.

Sprožili so namreč referendum, za katerega podlago so ponovno našli v njim tako ljubi temi preteklosti, ki pa očitno Slovencev ne zanima več, kakor tudi ne konflikti, ki jih želijo ustvarjati na to temo, ki ne pripomore k izboljšanju trenutnih razmer v katerih se nahaja Slovenija.

Kot med drugim piše Vid Šteh: »leta 2014 se veliko Slovencev srečuje s skrbmi, kako bodo prilezli čez mesec, ne pa z nekimi prazgodovinskimi konflikti starih prdul, ki so mentalno obstale v letu 1945. In to je bilo glavno sporočilo tega referendum«.

Oznake:, , , , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]