“Slovenci smo plagiatorji in to zelo pridni”

18. Mar 2015 08:09

plagiatNe samo plagiatorji v smislu prepisovanja raznih akademskih del, zaradi katerega se je v Sloveniji v preteklosti zvrstilo že kar nekaj afer. Slovenci smo plagiatorji tudi v drugih stvareh, v tokratnem zapisu piše blogerka Reia Cerberus.

Osnovo za to jemlje v dojemanju sedanjosti. Kot razlaga uvodoma je vsem uspešnim, velikim in mogočnim narodom sedanjost zelo pomembna. “Pa ne katera koli, temveč tista sedanjost, ki danes in tukaj generira iz preteklosti stabilnost naših razmišljanj in dejanj. Zato živeti v sedanjosti pomeni delati tako, da si vreden preteklosti in da si zaslužiš prihodnost!”

Toda, kot nadaljuje “Slovenski narod takšnega načina razumevanja sedanjosti ne pozna. To se mu tudi maščuje, saj naša ekonomska kriza ni kriza dobrin, temveč kriza duha! Tega pa se ne da kupiti na nobenem trgu. Vse kar lahko zato narod brez svojega duha doseže je zgolj plagiatorstvo!… 

V fevdalizmu smo sicer bili manj uspešni, saj smo si svojo “gospodo” uvozili oz. več ali manj izposodili od sosednjih narodov! Posnemali smo tudi “Pomlad narodov”, prvobitni kapitalizem, nato socializem s pridihom po komunizmu…”

Trenutno pa smo po njenem v obdobju intenzivnega ‘prenašanja’ evropskih direktiv in smernic.

Oznake:, , , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]