Slovenska politika je dosegla dno

29. Apr 2014 08:02

jankovic-jansaSerija iracionalnih in za razvite demokracije povsem nesprejemljivih ravnanj, praks, odločitev je slovensko politiko sčasoma pripeljala povsem na dno. “Od osamosvojitve naprej še nismo bili v politično tako težavnih in brezizhodnih razmerah,” ocenjuje Jin, ki se osredotoča predvsem na zadnja dva odmevna politična dogodka: Jankovićev prevzem Pozitivne Slovenije in Janševo pravnomočno obsodbo v aferi Patria.

Pri slednji problem vidi predvsem v dejstvu, da člani stranke, kateri predseduje pravnomočno obsojeni politike, tega še vedno brezpogojno podpirajo in ne zaupajo pravosodnemu sistemu. “S tem smo že blizu stopnje, ko je mogoče oporekati kakršnikoli odločitvi državnih organov, češ da gre za nepravične odločitve, ki jih ni treba spoštovati,” opozarja bloger.

V Jankovićevem primeru pa se čudi, kako je še enkrat več v tej državi neracionalen politik potegnil sila nespametno potezo in s tem ogrozil stabilnost vlade.

A ključen problem je celotna politična situacija, ki tudi v primeru predčasnih volitev ne prinaša obetov, da bo po njih kaj drugače, bolje.

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]