“Socialna država” prinaša več škode kot koristi

14. Maj 2015 13:17

socialna-drzavaV Sloveniji je “socialna država” nekakšna tabu tema, v katero se nihče ne upa resno dvomiti, saj bi to za politike imelo hude negativne posledice. Pa vendarle še to ne pomeni, da učinkovita socialna država pri nas dejansko obstaja.

Prav nasprotno, socialna država, kot so si jo zamislili levičarji v Sloveniji po mnenju avtorja bloga Kavarna Hayek dela državi in državljanom veliko škodo.

“Socialna država prek raznih socialnih in drugih transferjev prerazporeja denar (ki ga s prisilo jemlje od drugih), ljudje pa postajajo vse bolj leni, neodgovorni, nesposobni in parazitski ter samo čakajo (in tudi zahtevajo), da se jih spomni mati Država, ki je za njih odgovorna, ki mora za njim skrbeti,” ugotavlja bloger.

Za primer navaja Branimirja Štruklja, ki zmanjševanje zaposlenih v javnem sektorju vidi kot “napad na socialno državo in blaginjo ljudi,2 bloger pa je prepričan, da napad na blaginjo ljudi pomeni ravno vztrajanje pri obsežnem javnem sektorju, subvencijah in raznih transferjih.

“Kapitalizem s prostim trgom, ki ga levičarji skušajo prikazati kot hudičevo delo, kot nekakšno ekonomijo zla, se je v zgodovini izkazal kot najbolj učinkovit sistem proti revščini. Celo več. Izkazal se je tudi kot najbolj moralen, človeški in pravičen sistem,” zaključuje.

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]