Sodniška nesorazmerja

29. Jun 2015 13:23

jansa-zaporV ženskem magazinu naj bi 23. junija v rubriki Pravni svetovalec obupana mati spraševala o smiselnosti stroge kazni, ki je doletela njenega 30-letnega sina. Njen sin, nagnjen k uživanju alkohola, je delal kot trgovec in je v kriznem obdobju iz blagajne ukradel okoli 350 evrov. Zaradi tega je, namesto pomoči pri zdravljenju, izgubil službo, na sodišču pa so ga obsodili na leto dni zapora. Mati je med drugim vpraševala: „Ali niso take kazni nekoliko pretirane, neuravnovešene?”

Toni Jurijec piše, da je njen sin enostavno “majhna riba” za sodstvo in medije, pri tem pa je situacijo analiziral tudi s sodnega diskurza. Za primerjavo, obsojenec, ki ima denar,  da lahko najame tudi odvetnika Čeferina, naj bi po obsodbi izjavil. „Imam dolg do davkarije in zdaj moram po potrditvi prvostopenjske sodbe na ljubljanskem višjem sodišču vrniti še 21 milijonov evrov.” 

Po vsem sodeč pa zaradi medijske odmevnosti ter pravniških in zdravniških akrobacij, sploh ne bo šel v zapor, zaključuje bloger.

Oznake: , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]