Spreminjanje politične pokrajine

2. Feb 2014 17:33

protest23Lansko leto je politično pokrajino zajel vstajniški val. Glavna zahteva vstajnikov je vseskozi bila, da je treba zamenjati, odstraniti, splaviti diskreditirano politiko, ki poseljuje večino etabliranih strank, v ozadju (za raznimi poslanci, ministri, državnimi sekretarji itd) pa različni, dobro organizirani lobiji: zdravniški, cestni, advokatski, kmetijski, energetski itd.

Emil Milan pa poudarja, da se za to zahtevo vstajnikov skriva še mnogo drugih, ki jih ločujejo: nekateri poudarjajo moralno neoporečnost tja do tretjega kolena nazaj, drugi spretno vnašajo zmedo in razdor s poudarjanjem RKC (kot da ne bi bila tudi ta v naših razmerah povsem diskreditirana!), tretji bi lustrirali na temelju NOB, nekdanji pripadnosti vsemogočni Partiji (čeprav jih je v preteklosti večina pripadala prav njej, nekateri celo tako goreče kot plemeniti JJ!).

Po mnenju blogerja so ravno te sekundarne zahteve in ideje, ki jih posamezne vstajniške skupine prepoudarjajo, tiste, ki jim preprečujejo, da bi se povezale in nastopile enotno. S tem pa speljujejo »vodo na mlin« oz v struge starih političnih strank.

Oznake:, , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]