Sramotilni steber kot način reševanja družbenih problemov

16. Apr 2013 14:52

Sramotilni steber je eden od načinov, kako so v srednjem veku kaznovali tiste, ki so se tako ali drugače pregrešili zoper zakon. Te dni pa smo ga dobili tudi v Sloveniji. Kot piše AndrejM gre za nekakšen elektronski pranger v obliki spiska davčnih dolžnikov, ki pa razen kakšnega presenečenja in razkritja katerega od slovenskih zvezdnikov ni povedal nič bistveno novega.

Bloger sicer ne verjame, da se bo z objavo kaj bistveno spremenilo, se pa sprašuje kaj so dacarji delali do sedaj. Dodaja še, da pravna država deluje samo do neke določene vsote denarja, nad to vsoto pa se očitno izoblikuje kasta nedotakljivih. Bolje bo, ko se nekoč država ne bo večinoma ukvarjala s kurjimi tatovi in pozabljivimi občani, ampak se bo predvsem posvetila velikim ribam.

V nadaljevanju pa poudarja še problem slovenskega gospodarstva – plačilno nedisciplino zaradi katere številna podjetja ne morejo poravnati svojih obveznosti. Navaja pa tudi podatek, da naj bi bila največji dolžnik gospodarstvu prav država, zato tudi meni, da bi bilo prav, da bi država objavila še drugi elektronski sramotilni steber.

Oznake:, , , , , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]