Srbski novinar v (ne)sveti vojni: z brati proti tistim, ki se klanjajo Satanu

17. Sep 2014 08:43

puska6“Prišel sem med brate, da si razdelimo breme borbe proti neljudem, ki se klanjajo satanu, denarju, profitu in ki jim je bistveno, da se predajajo najnižjim oblikam strasti in zadovoljevanju animalnih nagonov[…] ”

S temi besedami je nekdanji novinar TV Pink in tiskovni predstavnik protiteroristične enote MNZ Srbije Radomir Počuča pojasnil svoj odhod med uporniške “ruske brate”, boriti se proti Ukrajini.

Ob tem se, kot navaja avtor bloga Reformirana stran, sklicuje celo na Boga: “Da, ne skrbite, vrnil se bom, da se soočim s konsekvencami svojega dejanja, odprte duše in z nasmehom na obrazu, že zdavnaj nosim križ svoje Golgote, z Bogom v srcu.”

“Od kdaj se proti zlu in Satanu bojujemo s puškami in topovi? To je približno tako, kot bi se proti temi v sobi bojevali z metlo ali s kolom,” na zgrešenost sklicevanja na religijo pri nasilnih dejanjih opozarja bloger.

“Kakšno Golgoto ima Radomir Počuča v mislih? Katerega boga ima v srcu? Kdo ali kaj so neljudje, s katerimi se bori?” se sprašuje in opozarja, da so vsi totalitarni diktatorji o ljudeh, ki so jim bili na poti, govorili kot o neljudeh.

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]